Cat de original? Este un tablou specific Maramuresului. Acolo se bea tuica de prune, de 52 de grade, si mananca "paturi", adica un preparat culinar din straturi de mamaliga si branza de oi, acoperite din belsug cu smantana. Stand in cuptor, branza se topeste. Cand e luata cu furculita, branza se intinde. E un spectacol sa vezi ce se amuza nepotii mei cand mananca "paturi". Cu siguranta, si altor copii le-ar placea. Dar si oamenii "mari" apreciaza preparatul. E foarte consistent.
2 comentarii:
Foarte dragut si original...
Felicitari, Maria !
Cat de original? Este un tablou specific Maramuresului. Acolo se bea tuica de prune, de 52 de grade, si mananca "paturi", adica un preparat culinar din straturi de mamaliga si branza de oi, acoperite din belsug cu smantana. Stand in cuptor, branza se topeste. Cand e luata cu furculita, branza se intinde. E un spectacol sa vezi ce se amuza nepotii mei cand mananca "paturi". Cu siguranta, si altor copii le-ar placea. Dar si oamenii "mari" apreciaza preparatul. E foarte consistent.
Trimiteți un comentariu